خواص میوۀ به و دانه به ( بهدانه )
به و به دانه
طبیعت :
به شیرین : کمی گرم و تر به ترش : سرد و خشک به ملس : معتدل
حاوی :آب ، ویتامین آ ، ث ،املاح معدنی ( کلسیم ، پتاسیم ، آهن ،نیاسین ،فسفر ) ، مواد قندی
خواص : به برای زنان باردار بسیار مفید است. برای قئه بینایی را زیاد ،معده را پاک می کند وبرای رفع استرس و ترس بسیار مفید است ، ذهن را روشن می کند ، برای اسپرم سازی بسیار مفید است ، ضد اسهال ، افزایش ادرار ، نشاط آور ، ضد افسردگی و وسواس ، تقویت رحم اعمال معده ، تعادل اعصاب ، رفع ورم حاد روده ، اخلاط خونی ، خونریزی های بواسیر ، تقویت رحم ، عرق را خوشبو و مانع سقط جنین جنین می شود .
دم کرده ی به :در درمان ورم روده بزرگ و اسهال موثر است و هضم را آسان می کند.
دانه به ( بهدانه ) :
رفع تشنگی و عطش حرارت معده ، رفع گرفتگی صدا و کندی دندان ، تسکین سرفه ،
دم کرده یا لعاب آن جهت رفع گلو درد مفید است .
فوايد شكوفه درخت به :
چنانچه دم کرده 30 گرم شکوفه به (تازه یا خشک کرده آن) را در یک لیتر آب با عرق بهار نارنج مخلوط کنند و بنوشند، خواب عمیق و راحتى به دنبال خواهد داشت.سردرد را برطرف مي كند.مقوي معده است .سينه را صاف و تقويت مي كند.سرفه كودكان را برطرف مي سازد .براي درمان بي خوابي دم كرده گل را با آّب بهار نارنج مخلوط كرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشيد .
دم کرده ی برگ درخت بـه :
رفع چشم درد و آرمش اعصاب ،براى پانسمان زخمهاى سطحى بدن یا شستوشوى چشم در هنگام چشم درد، مىتوان از محلول غلیظ جوشانده برگ درخت به استفاده نمود.
جوشانده برگ درخت به، بىخوابى را درمان مىکند، به این منظور باید یک مشت برگهاى تازه و نو رسته برگ به را به مدت ده دقیقه در یک لیتر آب جوش بریزیم تا دم بکشد و پس از صاف کردن آن را با شکوفه نارنج یا شکر یا عسل، شیرین کنید و قبل از خواب، دو قاشق سوپخورى از آن بنوشید.
جوشانده برگ به (به روشى که گفته شد)، بهترین راه درمان عصبانیت است.زخم ها را با جوشانده برگ به بشوئيد .قابض است .ضماد برگ درخت به براي ورم چشم مفيد است .
مضرات : خوردن به بصورت خام خوب نيست و مضر مي باشد زيرا به خام رگهاي بدن را مسدود مي سازد و چون گرم است براي كساني كه گرم مزاج اند خوب نيست .
خواص میوۀ به و دانه به ( بهدانه ) فوايد شكوفه درخت به